7/09/2010

İran Büyükelçiliği Önünde Protesto

Ankara`da yaşayan ve değişik uydu kentlerden gelerek İran Büyükelçiliği önünde bir araya gelen bir grup İranlı sığınmacı protesto eylemi gerçekleştirdi. Eyleme İranlı sığınmacıların yanısıra, Sürekli Devrim Hareketi ve Hudutsuz Dünya İnsiyatifi üyeleri de destek verdi.
Kendilerini “Türkiye`deki İranlı Özgürlükçü Odak” olarak tanımlayan grup, İran devletinin 1999 yılında öğrenci hareketini susturmak için Tahran`daki öğrenci yurtlarına baskınlar düzenlemesiyle meydana gelen cinayetleri protesto etti. Grup, “özgürlük ve eşitlik yolunda hayatlarını kaybeden herkese, büyük öğretmenimiz Farzad Kamanger, başta İzzat İbrahimnejad, Kiyanus Asa, Alireza Davudi olmak üzere şehit öğrencilerimize ve işkence ve zulme maruz kalan tüm insanlarımıza söz veriyoruz ki, sonuna kadar ve özgürlüğe kadar direnişten vazgeçmeyecegiz” açıklamasında bulundu.
Grubun politik talepleri arasında şunlar sıralandı: Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin, İran elçiliklerini kapatması; Türkiye devletinin İranla uzlaşı ve işbirliği politikalarına son vermesi; tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması; idam, recm, sakat bırakma ve işkence gibi insanlık dışı cezalandırmaların derhal sonlandırılması; cinsiyet ayrımcılığına tamamen son verilmesi; İran`daki tüm etnik grupların temel haklarının tanınması.
Eylem sorunsuz sona erdi.

2 yorum:

servis dedi ki...

Sayın blog yöneticisi paylaşımlarınızı çok başarılı ve profesyonel buluyoruz. Ambulans uçak firması olarak paylaşımlarınızın devamını bekleriz.

baran dedi ki...

Başarılı, Faydalı bir blog. Sizin gibi duyarlı insanların çoğalması dileği ile...

Yorum Gönder